Informații

Cum și unde se montează leagănul Adamo?

Dacă citești aceste rânduri probabil deja știi care sunt avantajele leagănului asupra dezvoltării bebelușului tău. Aceste beneficii sunt oferite de faptulcă leagănul se mișcă și se învârte în toate direcțiile atât orizontal cât și vertical. Mișcarea verticală îi este dată de arcul special (dacă îl achiziționați) de pe site-ul nostru.Însă mișcarea orizontală se datorează faptului că există un singur punct de fixare.
Leagănul poate fi fixat în tavan (de beton sau de lemn) cu un cârlig special sau legat de o grindă. Pe magazinul nostru puteți găsi un cârlig special care poate fi folosit pentru tavan de lemn sau de beton. Dacă optați pentru un alt cârlig este în regulă, doar să vă asigurați că nu este vopsit și că e destul de rezistent.
Înainte de a monta leagănul, alegeți locul potrivit pentru acesta și asigurați-vă că nu se va lovi de obiectele din jur (masă, perete, tablou etc.).
Dacă doriți să-l fixați de tavan va trebui să faceți o gaură și să introduceți cârligul. Poate că pare o treabă complicată, dar merge foarte repede și nu lasă nicio urmă. Atenție, nu se montează în tavan fals. Dacă tavanul este din rigips se poate monta doar dacă distanța dintre suprăfața rigipsului și tavanul real nu este mai mare de 10 cm. În acest caz leagănul va fi fixat în tavanul real nu în cel fals.
Mai există o posibilitate de a fixa leagănul și anume pe un cadru metalic. Suporturile metalice pe care le puteți găsi în comerț pot părea o soluție bună pentru a evitagăurirea tavanului. Chiar dacă suportul metalic este potrivit și adulților și rezistă până la 100 de kg, dacă acesta nu este fixat în sol, nu se poate balansa tare leagănul deoarece există riscul de răsturnare a suportului.
Noi mereu recomandăm fixarea leagănului în tavan, este cea mai sigură și eficientă metodă de a folosi leagănul.Asigurați-vă mereu că locul și tavanul sunt potrivite pentru a monta leagănul.
Dacă nu sunteți siguri și aveți întrebări puteți să ne contactați pe email sau pe telefon și noi vă vom răspunde cu drag.

Ce arc să aleg?

Arcul este un accesoriu care completează mișcarea orizontală a leagănului cu una verticală. Astfel leagănul va simula ”mișcările” încă din burtica mamei care îi oferă confort și siguranță.

Pe site-ul nostru găsiți două modele de arcuri. Unul pentru bebeluși 0-10 kg și unul pentru copii mai măricei cu greutatea între 10-15 kg.  Mulți părinți aleg arcul mai puternic chiar și pentru un nou născut argumentând că îl va putea folosi și când va fi mai mare.  Arcul cel mare nici nu se va mișca în cazul unui nouă născut, nu se va simți efectul deloc. Puterea arcului de 0-10 kg constă în faptul că oferă mișcări foarte fine, potrivite bebelușului.  Cu arcul primiți și o husă protectoare care trebuie folosită conform  descrierii din ghidul utilizatorului. J

Schimbarea arcului odată la 6 luni este obligatorie.

Prima folosire - cum ar trebui să pun copilul în hamac?

Prima dată când bebelușii se întâlnesc cu leagănul Adamo este extrem de importantă. Dacă este posibil să temporizăm acest eveniment pentru atunci când copilul nu este obosit sau nu îi este foame. Recomandăm ca la prima încercare, părinții să le arate bebelușilor leagănul și să le povestească într-un ton calm, relaxant ce se va întâmpla puțin despre ce se va întâmpla. Apoi, să ne poziționăm lângă leagăn astfel încât corpul nostru să fie la aceeași înălțime cu leagănul, iar deschiderile pentru piciorușe să fie către noi. Să fim calmi și să manifestăm o atitudine pozitivă, să zâmbim sau să râdem bebelușului. Este important ca la prima încercare să nu împingem leagănul tare, mai degrabă să-l balansăm ușor. Este recomandat să dotați leagănul cu un arc potrivit greutății copilului pentru a putea crea o mișcare verticală sus-jos și astfel să ajutați copilul în a-l obișnui cu leagănul.

Cum să adormi bebelușul în leagăn?

Odată ce bebelușii se familiarizează cu leagănul ei adorm în el cu mare drag, datorită mișcărilor blânde care îi calmează și adorm ușor. Dacă doriți să-l adormiți este recomandat să-l puneți în leagăn cu burtica plină și când îi este somn. Începeți doar să balansați și legănați ușor până câng bebelușul se relaxează treptat. Seamnele relaxării vor fi că mânuțele strânse tare se relaxează și se deschid iar bebelușul începe să clipească mari. Leagănul ajută, de asemenea, la cunoașterea mult mai bună a ciclului de somn al bebelușilor noștri și aprofundează legătura dintre bebeluși și părinți. Acest lucru este valabil mai ales atunci când folosesc hamacul nu numai pentru somn, ci și pentru activități jucăușe și distractive, precum cântatul și jocul împreună. .

Hamacul este sigur pentru nou-născuți? De ce?

Hamacul ADAMO pentru bebeluși este sigur de folosit, imediat după ce părinții ajung acasă cu nou-născutul de la maternitate. În țările sud-americane folosesc leagăne în incubatoare, deoarece știu că leagănul îi ajută pe copiii premature în echilibrarea lor și  în creșterea greutății. Bebelușii cu colici uită de sentimentele neplăcute din burticile lor și se calmează ușor.

Leagănul oferă și un sentiment de îmbrățișare ceea ce îi calmează pe micuți. Căpușorul este pe o suprăfață moale astfel încât nu va avefi nicio presiune.

Cu toate acestea, este foarte important că dacă observăm că bebelușul nostru este adesea într-o poziție asimetrică (capul copilului se întoarce întotdeauna în aceeași direcție sau copilul se află într-o postură în formă de C), atunci vă rugăm să consultați un expert înainte de a folosi hamacul.

Cât timp poate petrece un bebeluș în hamac pe zi?

Acesta depinde de vârsta, interesul și maturitatea vestibulară a bebelușului. Sunt copii mici care sunt super sensibili la stimulul echilibrului și există alții care se bucură și chiar solicită legănatul chiar din prima dată. Bebelușii ar trebui să petreacă activ 10-15 minute în hamac de 3-4 ori în timpul zilei. Cu toate acestea, este important pentru copiii mai mari ca picioarele să fie scoase din hamac prin găurile prevăzute, astfel încât să nu poată cădea din hamac. Asigurați-vă întotdeauna să nu pierdeți copilul din vedere!